Autentificare
Prima pagina > Catalog ONG > Dezvoltare > Asociatia Something New
   video_ong
video_anunt
Avem 77 vizitatori online

Număr afişări conţinut : 59035

 

Asociatia Something New

0Strada: Paris
Numarul: 36
Codul postal: 400125
Orasul: Cluj Napoca
Judetul/Sectorul: Cluj
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Adresa Web
Persoana de contact: Lidia Vulea
Telefon: 0741705921

Centrul de zi Something New, vine in intampinarea copiilor care provin din familii sarace prin oferirea unor servicii de consiliere, educare si dezvoltare pentru o integrare cat mai buna in societate.

Activitatea educationala se desfasoara in Centrul de zi Something New in grupe de maxim 6 copii, avand caracter adaptat fiecaruia in parte, conform nivelului sau de functionare si invatare. Cei 25 de copii vor participa la activitatiile centrului de 5 ori pe saptamana, iar programul va fi de dimineata sau de dupamasa, conform orarului scolar. Copii vor beneficia de o masa calda si gustare.

Socializare: Centrul de zi “Something new” va desfasura activitati de socializare atat in cadrul centrului, prin organizarea unor evenimente speciale, serbari de Craciun, targuri, jocuri, 8 martie, ziua Copilului, cat si in afara centrului de zi prin, iesiri in oras, la teatru, muzee, excursii etc. Fiecare dintre aceste actiuni solicita o organizare atenta, avand o importanta deosebita pentru dezvoltarea autonomiei sociale a copiilor, pentru dezvoltarea unor deprinderi legate de viata cotidiana, oferind si ocazia imbogatirii experientelor si a cunostintelor lor.

Dezvoltarea deprinderilor de viata independenta reprezinta un proces complex, prin care beneficiarii, sunt ajutati sa devina competenti din punct de vedere social, emotional, moral, fizic si cognitiv, asadar, Centrul de zi “ Something new” va organiza programe specializate pe dezvoltarea imaginatiei, creativitatii, piese de teatru. In cadrul proiectului copii vor participa la activitati ce vizeaza formarea deprinderilor de viata, cum ar fi intretinerea igienei personale si a spatiului de locuit, folosirea mijloacelor de transport in comun, codul bunelor maniere. Se pune un accent deosebit pe repetivitatea activitatilor, ceea ce duce la inregistrarea unui progres continuu in formarea deprinderilor.

Consiliere pentru copii: implica o actiune planificata, centrata pe problematica clientului, prin intermediul careia se pot atinge urmatoarele obiective:
- optimizarea comportamentului si imbunatatirea relatiilor interpersonale;
- cresterea nivelului de constientizare a persoanei, a capacitatii de autoexplorare si autocontrol;
- intarirea Eului si a increderii in fortele proprii, a autonomiei si independentei personale;
- reducerea anxietatii, cresterea rezistentei la frustrare;
- dezvoltarea capacitatii decizionale prin invatarea unor modalitati de a ierarhiza prioritatile, de mobilizare a eforturilor personale in vederea atingerii scopurilor propuse- obtinerea performantelor.

Consiliere pentru parinti:
- gasirea unor metode pentru dezvoltarea unei relatii bune cu copiii/sot(ie);
- cresterea sansei de gasire si pastrare a unui loc de munca;
- pregatirea parintiilor pentru o implicare cat mai buna in dezvoltarea educationala a copilului.


Report Listing   Data adaugarii: 4.9.2013  Vizualizari: 527

Rate now:  
0

RSS Feeds
Pentru abonare la Newsletter-ul CatalogONG introduceti numele si adresa de email.

Lista ONG
Anunturi ONG

Activati intr-un ONG?
 
Ce parere aveti despre noul design al paginii Catalog ONG?